Storlek

EN FANTASTISK RELATION ÖVERLEVER EJ EN PARTNER MED BRISTER

Kan det verkligen vara så? Vad tycker ni? Finns det verkligen någon på hela gjordens yta som med rätta kan påstå att denne är fullkomlig?
Fel och brister har vi allihopa, eller hur?

Många utav mina klienter har berättat för mig om sina försök att skapa ett hälsosamt relationsklimat med hjälp utav åratal terapeutkontakter. Ytterligare andra klienter har berättat att även dem har anlitat äktenskapsrådgivare för att utveckla sin relation från ett lås läge till en välfungerande relationsnivå. Vi utesluter så klart all som hör ihop med en affektiv sjukdomsbild - därför att jag jobbar enbart med friska individer.

Hur som helst så har alla dessa klienter berättat för mig att med hjälp utav ovan arbeten har kontentan varit att - det går inte att skapa en hälsosam relation om en partner avviker i sin personlighet pga att det är svårt att relatera till ”galenskap”…

Jag kan tycka att det är förunderligt att ge ett sådant råd till ett par som vill utveckla sin relation. Men visst förstår jag att både terapeuter och äktenskapsrådgivare säljer - just det – terapisessioner! Jag har läst om olika kända media profiler som berättar att dem har gått i ”terapier” i över 5 år...

Vidare.
Som beteendevetare och relationscoach undrar jag hur det är möjligt att använda sig utav bedömningen ”galenskap” i samband med par som söker vägledning? Jag undrar också - vad gör det om en av partner avviker i sin personlighet? Varifrån kommer ”normen”? Vad är det som är ”normalt”? Vem är ”normsättaren”?

Vilka svar har Ni?

Slutligen.
Min personliga bedömning, min akademiska kunskap och min yrkeserfarenhet får mig förstå att så länge som partners egenheter eller attitydnyanser inte skadar individen själv, individens partner, individens närstående eller rentav är destruktiva för individens omgivning – så länge detta sker - kan vi hysa gott hopp om att det är fullt möjligt att ha en fantastisk relation med en partner som har sina fel och brister! Vi är alla bristfälliga, inte sant?

Oenigheter i vardagen, beteendeblockeringar mm kan mycket väl hanteras konstruktivt är jag förvissad om!


Få vårt nyhetsbrev