Våren är här!

Storlek

Känner Ni som jag att den här våren har haft en perfekt utveckling? Personligen känner jag att jag har kommit in i ett bra tempo varför jag har haft möjligheten av att njuta av det vackra vädret fullt ut. Våren har, sin vana trogen, kommit som en explosion. Det känns att det är svårt att dra gränsen mellan vår o sommaren, allt för oftast…

Har Ni upplevt våren på samma sätt som jag har Ni framförallt varit närvarande, även om denna förmåga kan vi alla puts på i rätt riktning. Närvarande är vi faktiskt alltid antingen i det förflutna eller i framtiden men en malande oroskänsla i magen…

Vi tror oss vara i nuet, men så är sällan fallet.

Ta t ex massmedias krisbudskap om ”dessa tider”… När vi fokuserar på vad som ej fungerar får vi fler o fler ”negativa nyheter” att svälja och vår förmåga att vara närvarande i nuet utmanas.

Som jag ser på kriser är dessa ett resultat av att en stor skara människor har oroat sig för framtida resultat och därefter valt att agera på denna rädsla.

Vi har alla ett val att antingen bidra till denna nedgående spiral eller så vägrar vi att bidra till denna masspsykos och istället skapar vi en uppåtgående spiral.

Vilken spiral väljer Du skapa?

Vänliga hälsningar,
Eugenia Eriksson

 


Få vårt nyhetsbrev