Storlek

Njut av semestern utan bråk

Låt inte alltför höga förväntningar förstöra ert förhållande i sommar. Lös eventuella problem i relationen när dem dyker upp dvs medan dem är små. Förvänta Er inte att eventuella frostrationer löser sig själva eller att semestern löser dem.

Eugenia Eriksson berättar att den största sommarfällan är att ställas inför alltför höga krav. Många har bilden av att på semestern ska alla vara tillsammans och lyckliga.
– Känner vi oss under året, som mindre bra partners, mindre bra älskare, mindre bra på att träna, mindre bra föräldrar, försöker vi överkompensera för det under semestern. Semesterlyckan ändrats lätt till besvikelse när par tänker överkompensera ett års av mindre bra relationsklimat med fyra veckors ledighet. Bästa sättet är att portionera ut problemen veckovis under året och på så sätt justera relationen, säger hon.
Problemen måste lösas
Hon konstaterar lugnt att en treveckors kryssning i Medelhavet inte förbättrar en halvtrasig relation. Det är att lura sig själv. Livscoachen Eugenia Eriksson förklarar att problemen antingen måste lösas innan sommaren eller också får man lämna dem till hösten. Fokusera på partnerns bra sidor samtidigt som Ni är tydliga med Era förväntningar inför den gemensamma semestern. Börja som sådant:
• Vad förväntar jag mig av min partner på vår semester?
• Vad förväntar sig min partner av mig på vår semester?
• Vad förväntar jag mig av min relation på vår semester?
• Vad förväntar vi oss av vår relation på vår semester?
• Vad är OK för mig i min relation på vår semester?
• Vad är OK för oss i vår relation på vår semester?

Det viktiga är att få tid för sig själv, för varandra och för lugn och ro, avslutar Eugenia Eriksson. Ekonomi är en konfliktkälla. Eugenia Eriksson, sätter upp en stor varningssignal för att ta lån för att göra en semesterresa. Var överrens om vilken semesterbudget Ni använder, vart Ni ska åka eller bo, vilka Ni skall umgås med etc.
“Lämna bort barnen”
Eugenia Erikssons tips är att lämna bort barnen en vecka så ni får tid för varandra.
– Ta sedan barnen en halv vecka var så att ni även får egen tid.


Få vårt nyhetsbrev